Gippa säkert med ASB Bloggen

Gippa säkert med ASB Bloggen

Stort grattis till segern!

Båtar med ASB ombordPosted by Henry 2011-06-25 11:47:52

Stort grattis till segern i Watski 2star Baltic 2011! Jonas Claesson Need Speed, Vann i sin klass.

Gippbromsen ASB Automatic Safety Brake
I hårdtest under Watski Baltic 2 Star 2011

Inför Watski Baltic 2 Star 2011 utrustade vi på Helmtec, Jonas Claesson båt Need Speed en Humphreys 30 med gippbromsen ASB Automatic Safety Brake

Jonas är helnöjd med ASB efter att ha gippat en 30-40 gånger i hårt väder under tävlingen, säger Jonas att det är ett perfekt instrument och hjälpmedel vid all typ av segling skärskilt Tävlingsegling och då i synerhet vid shorthandesegling, Som Jonas själv säger, detta är helt nytt sätt att segla på, att kunna fokesera på allt annat på båten, som att sätta om spinaker mm utan att ens tänka på den faliga gippen även då det blåer 10-15s/m, så är hel odramatiskt att gippa, man behöver inte ens bry sig om stroskotet, ASB fixar gippen och storseglet helt automantiskt. En annan fördel med ASB är att ASB bidrar till att man får maximal fart och fullt tryck i storseglet genom hela gippen. ASB är så enkle och smidig att använda, även att montera på båten, inför Watski Baltic 2 Star 2011 monterades ASB på minder en 5 min, dock provisorisk, vi använde kickfästet samt fäste ASB-bromslinan i mantågsfästerna och drog linan till en akerknape som vi fäste lina i, en avlastare hade varigt bäst. (tack vara att ASB aldrig kan låsa sig så blir belastning inte alls stor! Det håller)

Första tanken på priset för ASB kan tyckas vara högt, men med tanke på hur bra ASB fungerar så kommer man spara stora slantar på att rigg, segel och övrig utrustning, vad kostar bara ett rigghaveri i pengar och tid?. Samt att det faktiskt är en stor säkerhetprodukt som även kommer att rädda liv.

Ja då är det inte mycket att tveka på! ASB är den ultimata utrusningnen som värklingen kommer att ändar på det sätt vi seglar på.

NEED SPEED? Use a brake, use the ASB-brake

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.